Väljajagamist ootab Gustav Suitsu luulepreemia

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nimeka luuletaja Gustav Suitsu portree oli kasutusel tänavuste valimiste reklaamis.
Nimeka luuletaja Gustav Suitsu portree oli kasutusel tänavuste valimiste reklaamis. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tartu Kultuurkapital ootab 25. veebruarini endast märku andma neid, kes väärivad enda arvates Gustav Suitsu nimelist luulepreemiat. Sellele võivad kandideerida kõik luuletajad, kes on 2014. aastal avaldanud vähemalt ühe luulekogu. Lisaks saavad luuletajale preemiat taotleda isikud ja organisatsioonid, sealhulgas kirjastajad.

Tartu Kultuurkapitali juhataja Anne Evrechti teatel on 2000 euro suuruse preemia eesmärk tunnustada ja innustada luuletajat, kes on mullu avaldanud vähemalt ühe kunstiliselt kõrgetasemelise luulekogu, mis kannab Gustav Suitsu luulele omaseid väärtusi.

Ettepanekute esitamiseks tuleb 25. veebruariks saata vabas vormis avaldus ja preemia taotlemise aluseks olev luulekogu. Luulekogu peaks saatma trükisena SA Tartu Kultuurkapital postiaadressile Kalevi 13, 51010 Tartu ja elektroonselt e-posti aadressile kultuurkapital@raad.tartu.ee.

Preemia antakse laureaadile üle emakeelepäeva üritusel Eesti kirjandusmuuseumis (Vanemuise 42, Tartu).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles