Vene ball toob vaatemängu ja üllatusi

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Ball Tartus.
Vene Ball Tartus. Foto: Kristjan Teedema

Homme õhtul on Vanemuise kontserdimajas vene ball, mida korraldatakse Tartus 17. korda.

Balli korraldaja Tamara Hristoforova ütles, et tänavune sündmus ei jää varasematele alla mitte millegi poolest. Õhtu on täis vaatemängulisi etteasteid, kuuleb head koorilaulu ja suurepäraseid soliste ning näeb üllatuslikke esinejaid.

Meistriklassi näitavad tunnustatud võistlustantsijad Konstantin Gorodilov ja Domi­nika Bergmannova, kes kinnitasid oma paremust Tartus peetud  Ladina-Ameerika tantsude Eesti meistrivõistlustel. Seda, et nad ka maailmas tugevamate tantsijate sekka kuuluvad, tunnistab nende 24. koht maailma tantsuspordiföderatsiooni (WDSF) edetabelis.

Tamara Hristoforova rõõmustas, et tänavusel vene ballil on väga vedanud, et Konstantin Gorodilovil ja Dominika Bergmannoval oli vaba nädalavahetus ning nad andsid nõusoleku ballile tulla. 

Ka on kohal Pihkva folklooriansambel Russkije Uzorõ, Pihkva vene rahvakoor ning Marina Kurtšavova, kes esitab vene rahvalaule.

Lavale tuleb Eesti solist Diana Klas, kes on esimest korda Tartu vene balli publiku ette astudes kokku pannud valiku lauludest, mida tavaliselt tema repertuaaris ei kohta. 

Veel näeb Peeter I ajastu kostüümides graatsilisi esinejaid ansamblitest Lotos ja Vivat ning kohal on duo Õed Šahrazad, kes tantsivad idamaiseid ja ka muid tantse.

Ballikülalisi on korraldaja Tamara Hristoforova sõnul nii Tallinnast kui Lõuna-Eestist, sealhulgas Elvast, Põlvast, Jõgevalt ja Mustveest.

«Ka Lätimaalt Cesisest tuleb bussitäis inimesi, kes palusid endale hotellitoad reserveerida, et veeta siin pikk nädalavahetus,» lisas ta. 

Kes heast tantsumuusikast hoolivad, ei pea ta sõnul pettuma. Tantsuks mängib Ivetta trio. 

Vanemuise kontserdimaja uksed on avatud kella 17st. Tulijad saavad tervituseks pokaali vahuveini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles