Tartumaa teenetemärgi saavad Indrek Kelk, Liidia Konsa ja Andrei Sõritsa

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teenetemärk Tartumaa Kuldne Tammeoks.
Teenetemärk Tartumaa Kuldne Tammeoks. Foto: Internet

Tartu maavanem tunnustab tänavu maakonna teenetemärgiga kolme tartumaalast: Tartumaa Kuldse Tammeoksa pälvivad klubi Tartu Maraton juhatuse esimees Indrek Kelk, Tiigi seltsimaja kultuuritöötaja Liidia Konsa ning Elite kliiniku juhataja Andrei Sõritsa.

Tartus sündinud ja kasvanud Indrek Kelk on mitmekülgne sporditegelane.

Aastast 1999 on Indrek Kelk tegev klubis Tartu Maraton. Tema eestvedamisel on välja arendatud menukas üritustesari Tartu Maratoni Kuubik, mis oma hea korraldusega toob igal aastal Tartumaale tuhandeid harrastajaid ja professionaale ning tutvustab piirkonda kogu maailmas.

Liidia Konsa on Tartumaal kultuuri valdkonnas tegutsenud 1976. aastast,  alates 2001. aastast töötab ta Tartu Tiigi seltsimajas ning kureerib koorimuusika, rahvatantsu ja puhkpillimuusika valdkondi.

Liidia Konsa korraldab Tartu linna kollektiivide osavõttu laulu- ja tantsupeost ning juhendab ka ise rahvatantsu- ja folkloorirühma. Tema eestvedamisel on Tartus peetud arvukalt laulupäevi, kontserte ja koolitusi.

Liidia Konsa oli  2013. aasta Tartumaa tantsupeo ja 2014. aasta Tartu laulupeo üks korraldajaid.

Tartu Ülikooli arstina lõpetanud Andrei Sõritsa on töötanud ülikooli naistekliinikus, õpetanud arstitudengeid ning juhib aastast 2001 Lõuna-Eesti esimest erakliinikut Elite. Doktor Sõritsa juhendamisel tehti ülikooli naistekliinikus Baltimaade esimene edukas katseklaasiviljastamine.

Tartu maavalitsuse teatel annab Tartu maavanem Reno Laidre teenetemärgid üle 24. veebruaril Tartu ülikooli ajaloo muuseumi valges saalis korraldataval Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud vastuvõtul.

2005. aastal asutatud teenetemärgiga Tartumaa Kuldne Tammeoks tunnustatakse inimesi, kes on pika aja jooksul olulisel määral kaasa aidanud Tartumaa arengule, siinsele majandusele, kultuurile, elukeskkonna kvaliteedile ja inimeste heaolule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles