Rock pole eurosarjas alla andnud

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimases Balti liiga mängus kergelt põlvele haiget saanud Janar Talts peaks olema täna taas mänguvalmis. Pildil hetk Rocki kohtumiselt Frankfurdi Skylinersi meeskonnaga jaanuaris.
Viimases Balti liiga mängus kergelt põlvele haiget saanud Janar Talts peaks olema täna taas mänguvalmis. Pildil hetk Rocki kohtumiselt Frankfurdi Skylinersi meeskonnaga jaanuaris. Foto: Margus Ansu

FIBA EuroChallange’i sarja vahegrupis viimasele kohale langenud TÜ/Rock tahab allesjäänud kaks kodumängu kindlasti võita, sest hea õnne korral võib meeskond siiski play-off-mängudele jõuda.

Edasipääsemiseks tuleb Rockil alistada kõigepealt täna kodusaalis Saratovi Avtodor, keda Venemaal võideti lisaajal ühe punktiga. Seejärel tuleks võit võtta ka järgmise nädala kohtumisest Hollandi Den Bosch Shoetersi vastu, kellele jäädi võõrsil alla 78:77. Samuti peab Rock lootma, et Frankfurdi Skyliners suudab mõlemad allesjäänud mängud võita.    

Kuigi tabeliseis on Rockile keeruline, ei tohiks peatreener Gert Kullamäe sõnul mängijatel olla raske ennast viimasteks kohtumisteks motiveerida.

«Ma ei usu, et on raske. Eurosarja mängud on alati erilised mängud ja meil ei ole enam midagi kaotada. Jäänud on kaks kodumängu ja need tuleb väärikalt ära mängida. Mine sa tea, kuidas siis veel kõik läheb, aga eelkõige tuleb meil endal mängida hästi nii homme kui nädala pärast. Eks siis ole näha, kas sellest piisab edasipääsuks või ei,» rääkis Kullamäe.

Kiire rünnak

Tänast vastast iseloomustas Kullamäe kui väga kiiret ja eelkõige rünnakule orienteeritud võistkonda. «Me peame nad kuidagi suutma peatada. Välismängus võitsime tänu oma suurepärasele viskekontserdile, aga selliseid päevi ei tule arusaadavalt kogu aeg,» tõdes Kullamäe.

Ta tuletas meelde, et nii eurosarjas kui VTB liigas osalev Avtodor on viimastes kohtumistes visanud 90 või rohkem punkti.

«Ma ütlen veel kord, nad on väga kiire ja rünnakule orienteeritud meeskond. Ja mängivad individuaalsete oskuste pealt. Peame kaitses suutma neid piisavalt pidurdada ja püüdma, et nad võimalikult palju meie vastu viis-viis mängiks, mitte ei teeks kiireid ja poolkiireid. Vastasel juhul peame korraldama ise viskamise tulevärgi, aga nagu teada on, pole päevad vennad,» arutles Kullamäe.

Mingit uut taktikat Rock Saratovi vastu Kullamäe sõnul katsetama ei lähe. «Eks me ikka loodame nendele enda asjadele, mis peavad toimima. Ega siin muud olegi,» nentis peatreener.

Otse Peterburist

Saratovi meeskond saabus Tartusse juba esmaspäeval. Võistkond tuli otse Peterburist, kus nad kohtusid VTB liigas sealse Zenidiga ning kaotasid 86:94.

Võrreldes kuu aega tagasi Venemaal peetud kohtumisega, on Saratovi meeskonna nimekirjas uue mängijana lisandunud lätlasest viskekäsi Rihards Kuksiks, kuid kas ta täna ka Rocki vastu mängib, pole teada.

«Pärast meie mängu nad ta ostsid, aga näiteks viimast kohtumist Zenidi vastu ta ei mänginud ja minu meelest polnud teda ka eile kohal. Nii et ei oska öelda, kas ta mängib või ei mängi,» lausus Kullamäe.

Rocki poolel olid eile aga kõik mängijad rivis ning kui Kullamäe sõnul üllatusi ei tule, peaksid kõik olema mänguvalmis. Kuigi väikseid probleeme siiski on.

Näiteks Janar Talts sai viimases Balti liiga mängus löögi vastu põlve ning see on endiselt hell. Ka Timo Eichfuss jättis sel esmaspäeval treeningud vahele. «Ta on nagunii mänginud valuvaigistite peal, aga loodame, et ta paraneb. Kõik ülejäänud mehed peaks olema OK,» sõnas Kullamäe.

Tänane kohtumine algab kell 19 TÜ spordihoones. Järgmised Balti liiga mängud peab Rock Liepaja Triobetiga 26. veebruaril kodus ja 4. märtsil võõrsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles