Tartlaste õpilasfirmadele jagati preemiaid

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miina Härma gümnaasiumi õpilasfirma Wooch valmistab puidust käekelli.
Miina Härma gümnaasiumi õpilasfirma Wooch valmistab puidust käekelli. Foto: Margus Ansu / Postimees

Iga-aastane Eesti õpilasfirmade laat tõi läinud nädalavahetusel Tallinnas Kristiine ja Rocca al Mare keskusesse kokku 160 õpilasfirmat. Saadi väärtuslikke kogemusi vahetus suhtluses klientidega, peale selle selgitati välja need õpilasfirmad, kes osutusid teistest paremaks. Teiste hulgas said preemiaid ka kolme Tartu kooli õpilased.

Kõige edukamaks müüjaks oli laadal Miina Härma gümnaasiumi õpilasfirma Wooch, mis valmistab puidust käekellasid. Lisaks sai Wooch žüriilt stiilipreemia.

Laata korraldava Junior Achievementi esindaja Kaarel Kallas rääkis, et Wooch on suutnud oma kodulehel müüa nii palju tooteid, et suure huvi tõttu on tekkinud järjekord, mis näitab, et välja on suudetud mõelda midagi, millest turul on puudust.

Laadale oli õpilasfirma kaasa võtnud kaks kella. Kuna nõudlus oli kohapeal suur, korraldati oksjon. Kui muidu on ühe toote hind sada eurot, siis laadal saadi kahe kella eest kokku ligi kolmsada eurot.

Büroomaailma parima müügistrateegia auhinna sai aga Spaatlitäis Kreemi Tartu kutsehariduskeskusest, õpilasfirma pakub kauneid minitorte, kooke, beseesid ja käsitsivalmistatud šokolaadi.

Innovaatilisima toote auhinna sai Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilasfirma Sportlastic, mis toodab liibuvast riidest taskuid, kuhu saab sporti tehes panna näiteks telefoni, võtmeid või rahakoti.

Võrreldes varasematega aastatega oli tänavusel õpilasfirmade laadal rohkem osalejaid välismaalt, nimelt ka Türgist, Gruusiast, Lätist ja Rootsist.

Kevadel peetakse õpilasfirmade üleriigiline võistlus, mille võitja sõidab juuli lõpus Berliini üleeuroopalisele võistlusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles