Noortel maadlejatel oli võistlustest tihe nädalavahetus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaa noored vabamaadlejad vasakult: Georg Kristerson, Max Hristjuk, Daniel Jeremejev, Artur Jeremejev.
Tartumaa noored vabamaadlejad vasakult: Georg Kristerson, Max Hristjuk, Daniel Jeremejev, Artur Jeremejev. Foto: Kristjan Press

Laupäeval peeti Valgas linna lahtisi meistrivõistlusi Kreeka-Rooma maadluses mitmes vanuserühmas. Paarikümnele Eesti klubile pakkusid konkurentsi lätlased, soomlased ja leedukad. Kokku käis matil ligi 150 poissi ja tüdrukut, vahendas SK Kalev/Englas treener Voldemar Press.

Tartumaale tõid esikohti naistemaadluses Viktoria Vesso (EMÜ SK) ja Anette Traks (TÜ ASK). Teise kohaga lõpetasid võistluse Rainer Grossberg (TÜ ASK), Tauri Tadolder, Eerik Lepaste ja Markos Tadolder (kõik MK Jaan spordipoisid). Kolmanda kohaga leppisid seekord Ott Heliste (TÜ ASK), Georg Kristerson (Kalev/Englas SK) ja Reno Rene Padar (MK Jaan).

Pühapäeval olid Tallinnas peetud rahvusvahelisel laste karikaturniiril vabamaadluses Tartumaad esindanud Kalev/Englas SK kõige nooremad maadlejad. Erinevalt mõnest varasemast jõuproovist tuli sel korral rammu katsuda oma vanuserühma poistega.

Osa võtsid samuti lätlased kahe klubiga. Lõunanaabrid pakkusid kahele meie poisile (Artur Jeremejevile ja Georg Kristersonile) finaalides ka vastupanu. Juhtus lausa nii, et Georg Kristenson sai maadelda kahe lätlasega ja kolmel korral, sest kohtunike eksimuse tõttu pandi ta kolmandaks tulnud poisiga võimeid proovima koguni kahel korral. Kambja poiss võitis mõlemad kohtumised, kuid finaalis, mis oli Kristensonile juba viies ring, pidi ta pärast pingelist maadlust alistuma teisele lätlasele vaid ühe punktiga (6:5).

Teise koha sai ka Artur Jeremejev, kes alistus lätlasest vabamaadlejale kindlamalt, lisas Press. Tubli oli tema noorem vend Daniel Jeremejev, kes võitis oma kehakaalu vastaseid kindlalt ja vääris esikohta.

Klass omaette oli Max Hristjuk, kelle võimed olid vastastest nii palju üle, et üks kogenud treener püüdis Kalev/Englase esindajat koguni omapoolsete soovitusega pidurdada. Hristjuk maadles pärast pikemat võistluspausi siiski kindlalt ja vääris kõigiti esikohta.

Juba varem peetud Eesti kuni 15-aastaste meistrivõistlustelt toodi Tartumaale viis medalit. Sander Reemets (EMÜ SK) oli teine, kolmanda kohaga leppisid Kristo Keero (Kalev/Englas SK), Markos Tadolder, Robin-Johannes Padar (MK Jaan) ja TÜ ASK esindaja Ott Heliste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles