Algas aasta spordiraamatu auhinna rahvahääletus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti parima spordiraamatu auhinnaskulptuur.
Eesti parima spordiraamatu auhinnaskulptuur. Foto: Eesti Spordimuuseum

Tänavu selgub neljas Georg Hackenschmidti raamatuauhinna võitja. Auhinna on ühiselt välja pannud spordimuuseum ja Eesti Olümpiaakadeemia ning selle võidab raamat, mis räägib parimal moel spordist, spordi mõttest, ausast mängust ja liikumise rõõmust.

Auhinnasaaja valitakse välja kõigi nende eestikeelsete spordiraamatute hulgast, mis ilmusid Eestis esmakordselt 2014. aasta jooksul. Žürii eelvalikusõela läbis sel aastal kaheksa nominenti - valikuga saab tutvuda spordimuuseumi veebilehel.

Kuigi auhinnasaaja otsustab žürii, on valiku tegemisel võimalik kaasa rääkida igal inimesel. Nimelt toimub parima raamatu selgitamiseks ka rahvahääletus, millel on võimalik osaleda spordimuuseumi veebilehel.

Raamatuauhinna võitja kuulutatakse välja aprillikuus Eesti Olümpiaakadeemia täiskogul Tartus.

Eelmised Georg Hackenschmidti raamatuauhinna võitjad on olnud Valter Heueri teos "Meie Keres" 2012. aastal, Vahur Kalmre teos "Kolm Kirsipuud" 2013. aastal ja Gunnar Pressi teos "Härra sportlane Viljar Loor" 2014. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles