Üllatava looga pühapilt jõuab Tartu

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile pärastlõunal esitlesid Maarja gildi liikmed Ahti Aho (vasakult), Marge Paas ja Andres Männart Tartu imettegeva Jumalaema ikooni loost ajendatult taasloodud ikooni Tallinnas katoliku kiriku piiskop Philippe Jourdanile. Kohtumisel arutati pühapildi pühitsemise üksikasju.
Eile pärastlõunal esitlesid Maarja gildi liikmed Ahti Aho (vasakult), Marge Paas ja Andres Männart Tartu imettegeva Jumalaema ikooni loost ajendatult taasloodud ikooni Tallinnas katoliku kiriku piiskop Philippe Jourdanile. Kohtumisel arutati pühapildi pühitsemise üksikasju. Foto: Sander Ilvest

Latgales Indrica väikeses puukirikus asub pühapilt, mis on tuntud kui Tartu imettegev Jumalaema ikoon, mille lugu ulatub poolaaegsesesse Tartusse ja mis taaslooduna on lähitulevikus plaanis Tartu katoliku kirikus pühitseda.

Just eile võttis Maarja gildi eestseisja Andres Männart hõbedaselt läikiva pühapildi ühes ja läks katoliku kiriku piiskopi Philippe Jourdaniga arutama pühitsemise üksikasju. Maarja gild on katoliiklasi koondav heategev selts, milleni paari aasta eest, täpsemini 2012. aasta lõpul jõudis lugu Lätimaal olevast pühapildist, mille nimes sisaldub Tartu.

«Tērbatas brīnumdarītājas Jaunavas Marijas glezna» on Valgevene piiri lähedal asuvas maakirikus oleva pildi nimi läti keeli. Riias elav Hannes Korjus on see, kes nime lugu uurima hakkas ja seda Maarja gildiga jagas, nii et gild otsustas selle alusel pühapildi tellida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles