Kultuurikomisjon esitas volikogule aunimetuse kandidaadid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu linnavolikogu kultuurikomisjoni ja linnavalitsuse ettepanekul esitati volinikele kuus nime Tartu linna aunimetuste andmiseks.

Volikogu pressiesindaja teatel soovitab ettepanek nimetada Tartu aukodanikeks TÜ Eesti Geenivaramu direktori Andres Metspalu, Tartu Ülikooli professori Peeter Tulviste ning sporditöö organisaatori ja Tartu maratoni endise peakorraldaja Rein Kamariku.

Tartu tähe teenetemärgi kandidaatideks nimetati ASi Kodumaja juhatuse esimees Lembit Lump, ehitismälestiste restaureerimisprojektide juht ja Tartu kultuurielu edendaja Jüri Kulasalu ning tunnustatud pedagoog ja kauaaegne lasteaia Helika õpetaja Merike Lillo.

Otsuse Tartu aukodanike ja Tartu Tähe kavaleride nimetamise kohta teeb linnavolikogu 19. veebruari istungil. Aukodaniku nimetused koos sellega kaasneva Tartu suurtähega ja Tartu tähed antakse üle 23. veebruaril Eesti Vabariigi 97. aastapäevale pühendatud aktusel Vanemuise kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles