Tartu hakkab rahaga filmitegijaid meelitama

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linn maksis Tartus filmitud mängufilmi «Supilinna salaselts» tegijatele toetuseks 150 000 eurot.
Tartu linn maksis Tartus filmitud mängufilmi «Supilinna salaselts» tegijatele toetuseks 150 000 eurot. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linn loob 150 000 euro suuruse filmifondi, millest hakatakse maksma toetust professionaalsetele filmitegijatele, kes otsustavad tuua oma võtted või järeltootmise Tartusse.

Kuigi fondi pole veel loodud, saatis linnavalitsus volikogusse Tartu filmifondi toetuse määruse, mis hakkab reguleerima fondist raha jagamise tingimusi ja korda. Määruse koostanud linnasekretär Jüri Mölder ütles, et sisuliselt asutatakse määruse vastuvõtmisega ka fond.

«Kuigi seda pole seal selgesõnaliselt kirjas, tuleb sellest nii aru saada, et määruse vastuvõtmisega sünnib ka filmifond, mida hakkab haldama Tartu loomemajanduskeskus,» lausus Mölder.

Ta tuletas meelde, et filmifondi asutamisest on räägitud varemgi, eelkõige seoses Raadile kavandatava filmipaviljoniga. 

Juhtprojektina otsustas linn 150 000 euroga (viga parandatud: algselt oli tekstis 300 000) toetada Tartus möödunud suvel filmitud täispikka mängufilmi «Supilinna salaselts». Summast poole said filmitegijad kätte eelmisel ja poole saavad sel aastal. «Sisuliselt oli tegu juhtprojektiga, kuigi tol hetkel oli see tavapärane eraldis linnaeelarvest,» selgitas Mölder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles