Tartus avab uksed teine vaba raamatukogu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatud. Foto on illustratiivne.
Raamatud. Foto on illustratiivne. Foto: Sille Annuk / Postimees

Mullu sügisel avas Anne noortekeskus oma hoovis esimese vaba laenutusega tänavaraamatukogu Tartus. Teine sarnane laenutuspunkt tuleb maaülikooli, mis erinevalt noortekeskuse omast avab uksed siiski majas sees.

Lennujaamadest tuntud idee, kus oma lennuki väljumist oodates saab mõnd teost lugeda, on nüüdseks levinud üle terve maailma, rääkis maaülikooli raamatukogu juhataja Tiina Tohvre pressiesindaja vahendusel. Tema sõnul on selle idee järgijaid juba 20 riigis. Eestiski on neid juba mitmes paigas.

Mõtet edasi arendades otsustas maaülikooli raamatukogu tänavaraamatukogu talveks tuppa tuua –  raamatukogu asub otse raamatukogu turvaväravate juures, millest ka nimi Väravaraamatukogu.

Oma vaba laenutusega raamatukogu avab maaülikool reedel, 13. veebruaril kell 13.02. Nagu analoogsetes laenutuskohtades mujalgi, toimib see põhimõttel – võta raamat, too raamat.

Tohvre sõnul võib Väravaraamatukogust igaüks endale meelepärase raamatu tasuta kaasa võtta. Omalt poolt võib lisada teoseid, mis võiksid teistelegi huvi pakkuda. «Nii anname koduriiulitesse seisma jäänud raamatutele uue elu,» sõnas ta.

Liikumine Little Free Library sai alguse 2009. aastal Wisconsinist, olles praeguseks levinud üle terve maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles