Vanemuise ooperigalal esinevad Ungari tenor ja Vene metsosopran

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva metsosopran Aleksandra Kovalevitš
Moskva metsosopran Aleksandra Kovalevitš Foto: Erakogu

Neljapäeval Vanemuise ooperigalal astuvad külalisesinejatena publiku ette Moskvast pärit metsosopran Aleksandra Kovalevitš (37) ja Ungari tenor Boldizsár László (45).

Boldizsár László on osalenud 1994. aastal ka Eurovisiooni laulufestivalil ning tema koostöö Vanemuise teatriga kujuneb pikemaks. Nimelt hakkab ta laulma José rolli 22. aprillil esietenduvas ooperis "Carmen". Vanemuise muusikaprodutsendi Marika Petti sõnul on László esimene ungarlane, kes Vanemuises külalissolistina üles astub.

Metsosopran Aleksandra Kovalevitš töötab Moskva ooperiteatris Helikon ning on võitnud mitmeid auhindu nimekatel rahvusvahelistel laulukonkurssidel. Ooperigalal kõlavad kaunimad aariad Verdi, Tšaikovski, Bellini, Bizet’, Puccini, Aava, Kapi, Ernesaksa ja teiste heliloojate tuntumatest ooperitest. Lisaks külalisesinejatele astuval lavale Vanemuise enda tuntumad ooperisolistid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles