Tartu tantsukool tõi rahvusvaheliselt võistluselt esikoha

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shate tantsukooli tantsutrupp
Shate tantsukooli tantsutrupp Foto: Erakogu

Möödunud nädalavahetusel piirilinnas Valgas peetud rahvusvahelisel laulu- ja tantsuvõistlusel saavutas kahe päeva kokkuvõttes esikoha Shaté tantsukool Tartust.

Tantsukategoorias osales üle neljakümne grupi Eestist, Lätist, Leedust ja Venemaalt. Shaté tantsukooli juhataja Krõõt Kiviste sõnul võistlesid erinevad stiilid segamini ja konkurents oli tugev.

«Silma paistmiseks tuli kohtunikke ja pealtvaatajaid tõeliselt hämmastada,» ütles Kiviste, kes jäi võistlusega väga rahule. «Selliseid festivale on väga vaja. Mida rohkem on erinevaid formaate ja esinemisvõimalusi, seda suurem on tantsijate kogemustepagas. Kokkuvõttes saavad tantsijad iga võistlusega lähedasemaks, kava küpsemaks ja saavutatakse uus kvaliteet.»

Konkursil osalesid 14-20-aastased noored. Žüriisse kuulus teiste hulgas ka Erich Krieger ja tunnustatud tantsuõpetaja-koreograaf Piret Torm-Kriis. Tantsukool Shaté on tegutsenud juba üle 15 aasta. Klubis treenib üle 500 tantsija ning 24 erinevat tantsugruppi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles