Noored moeloojad valmistuvad konkursiks

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolis õmbleb ja disainib nahadisainitudeng Gerda Retter küll valdavalt selliseid aksessuaare nagu kotid, kuid moekonkursi finaalis esitleb ta oma ülerõivaste kollektsiooni. Nahk on tema kollektsioonis küll olemas, kuid vaid detailidena.
Koolis õmbleb ja disainib nahadisainitudeng Gerda Retter küll valdavalt selliseid aksessuaare nagu kotid, kuid moekonkursi finaalis esitleb ta oma ülerõivaste kollektsiooni. Nahk on tema kollektsioonis küll olemas, kuid vaid detailidena. Foto: Kalev Saar

Konkursi MoeP.A.R.K. eelžürii selgitas jaanuaris välja 25 kavandit, mis tuuakse märtsi keskpaigas Paide kultuurikeskuses publiku ette. Osalemiseks pidi saatma kaks fotot või kavandit kahest kollektsiooni kostüümist, idee, kust inspiratsioon tuli, ja milliseid kangaid kasutatakse.

Laura Viia osaleb konkursil MoeP.A.R.K. juba 2011. aastast ning noor moelooja on saanud auhinnalisi kohti kui ka eripreemiaid, Gerda Retter võistleb esimest korda. Nii Viia kui ka Retteril sõnul ei minda konkursile võidumõttega, vaid pigem soovitakse oma loomingut tutvustada, et ennast nähtavaks teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles