Lõuna-Eestis tabati nädalavahetusel 32 joobes juhti

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkomeeter
Alkomeeter Foto: Elmo Riig

Nädalavahetusel Lõuna-Eestis autojuhid luubi alla võtnud politsei tuvastas koguni 32 joobes roolikeerajat.

Ühe nädalalõpu kohta on seda silmapaistvalt palju, leidis Lõuna prefektuuri operatiivjuht Aleksander Naidis. Koguni 13 roolikeeraja joove oli sedavõrd suur, et nende vastu alustati kriminaalmenetlus, vahendas Lõuna prefektuur.

Naidis kirjeldas, et tabatud joobes juhtide selgitused oma käitumisele on justkui ühe vitsaga löödud. «Need ringlevad ikka peamiselt selle ümber, et ma mõned õlled jõin ja sõitu minnes tundsin end täitsa kainena, aga näe, ei olnudki,» näitlikustas Naidis. Ta lisas, et enesetunne ei ole mõõdupuu ning adekvaatse vastuse joobe kohta annab vaid alkomeeter.

Sel nädalavahetusel tabatud joobes juhid avastati valdavalt tavapärase liiklusjärelevalve käigus ja pistelist kontrolli tehes. Mõnel pool kontrolliti joovet ka massiaktsioonina. Kokku pandi Lõuna-Eestis nädalavahetusel puhuma 2781 autojuhti.

Enam kui protsent kontrollitutest keerasid rooli alkoholi manustanuna. Lisaks jagasid politseile oma tähelepanekuid joobekahtlusega autojuhtidest ka mitmed kaasliiklejad. Nende teadete kontrollimisel tuvastati samuti autojuhte, kelle kahtlaste manöövrite üks põhjus oli alkohol.

Kokku tabas politsei nädalavahetusel 64 alkoholi tarvitanud autojuhti, kellest pooled Lõuna-Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles