Tartu maraton tuleb täispikana

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maratoni korralduskomitee koosolek, kus otsustati maratoni toimumine.
Tartu maratoni korralduskomitee koosolek, kus otsustati maratoni toimumine. Foto: Kristjan Teedema

Täna hommikul koos istunud Tartu maratoni korralduskomitee langetas otsuse korraldada suur suusasõit 63-kilomeetrisena ehk täispikkuses Elvani välja.

Kui laupäevane sula ja vihm panid korraldajad tõsiselt muretsema, siis samal õhtul ja ööl vastu pühapäeva tulnud lumelisa andis enesekindlust juurde. Pühapäevaseks avatud raja sõiduks õnnestus värske lumi ära tallata. Klassikajälje põhjas võis veel kolmes-neljas kohas märgata mulda, uisutehnikas oli rada aga ideaalselt sõidetav. Maratonipäevaks õnnestub praeguste lumeoludega tõmmata sisse klassikajälg terve distantsi ulatuses.

Ilma poolest kõige kriitilisemaks kujuneb arvatavasti homme, sest siis püsib õhutemperatuur plusspoolel. Märkimisväärset sadu aga ei ennustata, mis annab lootust, et lumi püsib. Nädala teises pooles püsib ilm päeva ajal nullkraadi ringis, öösiti on 1–4 miinuskraadi. Maratonipäeval võib tulla taas sula.

Praeguseks on pikemale 63 km rajale registreeunud 4987 suusasõpra ja lühemale 31 km distantsile 1197 ehk kokku 6184. Seda on küll tunduvalt vähem kui kaks aastat tagasi, mil püstitati taasiseseisvumisjärgne osalusrekord.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles