Tudengid loovad nädalaga idufirmasid

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keiu Meesak (paremalt), Triin Alas, Stenver Jerkku, Anu Lajal, Evert Nõlv, Sofio Giorgadze, Enelin Paas ja Andres Nirk on nädala jooksul oma
teadmised kokku pannud ja arendanud välja lukuabi rakenduse, mis aitab lihtsalt näiteks võtme kadumise korral abi leida.
Keiu Meesak (paremalt), Triin Alas, Stenver Jerkku, Anu Lajal, Evert Nõlv, Sofio Giorgadze, Enelin Paas ja Andres Nirk on nädala jooksul oma teadmised kokku pannud ja arendanud välja lukuabi rakenduse, mis aitab lihtsalt näiteks võtme kadumise korral abi leida. Foto: Kristjan Teedema

Nädala alguses said Tartu ülikooli arvutiteaduste instituudi praktilisel ettevõtluskursusel Student Startup Camp kokku üle kaheksakümne tudengi Eestist ja Lätist, et luua värskeid tarkvaralisi lahendusi ning tutvustada aspekte, mida idufirma loomisel peaks jälgima.

Tudengid panid nädala alguses kokku meeskonna, mille puhul oli väga oluline, et seal oleks esindatud erinevate erialade asjatundjad. Näiteks inseneriteadmistega inimene, kes aitab valmis teha toote, mida hakatakse pakkuma. Lisaks veel disainer, kes vastutaks toote väljanägemise eest, ja keegi, kellel oleks teadmisi majanduses ja turunduses, et paika panna, kuidas toode turule jõuaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles