Mees eitas kireroima

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elukaaslase mõrvas süüdistatav Urmas Kohler kohtupingis pidamas nõu kaitsja Alu Vildiga.
Elukaaslase mõrvas süüdistatav Urmas Kohler kohtupingis pidamas nõu kaitsja Alu Vildiga. Foto: Kalev Saar

Täna Tartu maakohtu ette astunud Urmas Kohlerit (58) süüdistab prokuratuur elukaaslase mõrvas mullu juulikuus. Kohler ise süüd omaks ei võtnud.

Lõuna ringkonnaprokurör Toomas Liiva märkis oma süüdistuskõnes, et seostab Kohlerit äärmiselt raske kuriteo toimepanemises mullu ööl vastu 10. juulit. Kohleri tolleaegset elukaaslast, 49-aastast Ritat, löödi sel ööl tömbi esemega mitmel korral peapiirkonda, mistõttu naine suri kohapeal. Liiva hinnangul aitavad kogutud tõendid seostada just Kohlerit naise surmaga.

Kohleri kaitsja vandeadvokaat Anu Vilt asus aga seisukohale, et pole tõendeid, nagu oleks naise surm saabunud süüdistatava käe läbi. Ta lisas, et väga oluline on järgida protsessis toonaste sündmuste kuupäevi ja kellaaegu. Nimelt leiti ohvri surnukeha alles hiljem, mis teeb mõrva seostamise tema kaitsealusega veelgi keerulisemaks.

Kohtueelse menetluse tõenditest järeldub, et teo motiiviks oli armukadedus. Mullu suvel ei elanud kuriteoohver mitte oma kodus, vaid Kohleri juures Vasara tänavas. Eile kuulati kohtumajas üle ka Kohleri naabrimees, kelle juures naine oli käinud duši all, kuna naaberkorteris pesemisvõimalus puudus. Naaber tunnistas, et korra oli tal süüdistatavaga ka naise pärast tüli.

Viimati nägi naaber enda väitel naist elusana 9. juuli õhtupoolikul, mil Kohleri korteris tarvitati alkoholi. Lisaks korteriperemehele, hilisemale ohvrile ja naabrimehele viibisid kohal veel üks naine ja üks mees. Nemad ongi protsessis võtmetunnistajateks, kes peaksid juhtunusse tublisti selgust tooma. Kohus kuulab nad üle eeldatavasti järgmisel nädalal.

Naise tapmise eest esitas prokuratuur Kohlerile mõrvasüüdistuse seetõttu, et kohus on teda tapmise eest karistanud ka varem. Eelnevalt on kohus meest kriminaalkorras karistatud koguni seitsmel korral.

Vanglast vabanes ta viimati 2013. aastal, kus ta kandis karistust teisele isikule eluohtliku tervisekahjustuse tekitamise eest. Alates kinnipidamisest mullu juulis viibib Kohler kohtu loal vahi all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles