Eesti sulgpalliparemik koguneb Tartusse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Tolmoff.
Kati Tolmoff. Foto: Liis Treimann

Reedest pühapäevani peetakse Tartus Annelinna spordimajas Eesti meistrivõistlusi sulgpallis. Spordisõpradel on põhjust mänge vaatama minna, sest kohal on kõik meie tipud.

Publikul on võimalus kolme päeva vältel nautida sulgpallimängu maailma tippsulgpallurite esituses. «Meie parimad - Kati Tolmoff ja Raul Must - kuuluvad kindlalt maailma esisajasse ning on momendil kindlad kandidaadid osalemaks Rio de Janeiro 2016 olümpiamängudel.»

Meeste üksikmängus lähebki kümnendat järjestikust meistritiitlit jahtima Raul Must, kes pole kümne aasta jooksul kaotanud ühelegi Eesti mängijale geimigi. Üllatajaks võib osutuda eelkõige eelmise aasta hõbe Heiko Zoober, kes peab siiski juba finaalipääsu nimel kõvasti pingutama.

Naisüksikmängus on kindel soosik Kati Tolmoff, kes on viimaste kuude jooksul näidanud väga head võistlusvormi. Medalitele pretendeerivad veel möödunud aasta hõbe Karoliine Hõim, heas hoos olevad Laura Vana, Getter Saar ja noorteklassi kuuluvad Nõo neiud Kristin Kuuba ning Helina Rüütel.

Teist meistritiitlit püüab Kati Tolmoff naispaarismängus koos Karoliine Hõimuga. Eeldavalt juba poolfinaalis tulevad neile vastu eelmise aasta meistrid Kristin Kuuba ja Helina Rüütel. Üllatusvõimelised on ka Kati-Kreet Marran ja Sale-Liis Teesalu.

Meespaarismängus on esimese paigutusega Eesti koondisesse kuuluvad Kristjan Kaljurand ja Raul Käsner ning teisena on asetatud tiitlikaitsjad Karl Kivinurm ja Vahur Lukin. Paarissulgedel sisukat mängu näidanud Triitoni paar Mikk Õunmaa ja Heiko Zoober on ohtlikud vastased kõigile.

Eriti intrigeeriv on seis segapaarismängus, kus mullused meistrid Kati Tolmoff ja Raul Must kohtuvad eeldatavasti juba veerandfinaalis tunamulluste võitjate ja mulluste hõbedaomanike Kristin Kuuba ja Mihkel Laanesega. Ka Kristjan Kaljurand ja Laura Tomband tahaksid kindlasti olla finaalis, kuid selleks tuleb hästi mängida ja loota sulgpallijumala soosingule.

Reedel, 6. veebruaril alates kella 14 mängitakse kvalifikatsioone. Laupäeval kell 10 algab põhiturniir ning poolfinaalid on alates kell 14.30.

Pühapäeval toimuvad kõik finaalid. Pealtvaatajatele on võistluste jälgimine tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles