Miks müüs Laine Randjärv oma Tartu maja maha?

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laine Randjärv.
Laine Randjärv. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Toimetusse jõudis jutt, et reformierakondlasest poliitik Laine Randjärv on müünud hiljuti maha oma maja Ihastes. Kas vastab tõele?

Vastab riigikogu aseesimees Laine Randjärv:

Jah, see vastab tõele.

Miks oli vaja maja maha müüa?

Sest elukorraldus on muutunud. Maja kuulus tegelikult minu lastele ja nemad müüsidki selle maha.

Kas oleme siis nüüd veel ühest tartlasest ilma? Kuidas on tartlaseks olemisega, kui siin enam maja ei ole?

Minu tütre pere elab Tartus ja minu vanemad on jätkuvalt tartlased, aga mina ise olen sisse kirjutatud Rapla maakonda Juuru valda. Raplamaal ma ka kandideerin riigikogu valimistel, ja Harjumaal. Tartu on mul aga ikka hinges.

Ega ometi ole nii, et kui juba maja läks, võivad minna ka koorid?

Tänapäeval ei ole minu meelest üldse oluline, kuhu inimene on sisse kirjutatud – Eesti on ju nii väike. Tartus on möödunud mu lapsepõlv, ma olen alustanud seal oma erialast tööd koorijuhina ja alustanud ka poliitikukarjääri. Tartu on mulle palju õpetanud.

Olen küll aastaid elanud töö tõttu Tallinnas, aga ma olen töötanud jätkuvalt Tartus kooridega. Need on Tarmeko kammerkoor ja meeskoor Akadeemiline Emajõgi – näiteks 31. jaanuaril oli laululaager. Kavatsen nendega edasi töötada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles