Korraldajad loodavad aegade kiireimat Tartu rullivõistlust

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti seni suurim siserulluisutamise võistlus Tartu Rull
Eesti seni suurim siserulluisutamise võistlus Tartu Rull Foto: Erakogu.

Sel nädalavahetusel (7.-8. veebruaril) peetakse Tartus Põhja-Euroopa suurimat siserulluisutamise võistlust Tartu Rull, mis tõotab ürituse viiendal aastapäeval tulla ka ajaloo kiireim.

Lisaks faktile, et võistlusdistantsid on muutunud lühemaks ja teravamaks, on stardis ka väga tugev koosseis rahvusvahelisi tipprulluisutajaid, kinnitas peakorraldaja Jaan Saks.

Kuna tegu on sprindivõistlusega, siis võetakse üritusel mõõtu distantsidel 100 - 500 meetrit, kusjuures 100 meetrit sõidetakse läbi kahel korral, nii lend- kui paigaltstardina. Erandina on kavas ka üks pikem sõit, mis läbitakse punktisõidu reeglite järgi.

Võistluse peakohtunik Danila Ruusu teab rääkida, et sisetingimustes võib ka 500-meetrine distants tunduda väga pikk: «Kitsad ja äkilised kurvid mõjuvad reielihastele üsna karmilt. Suurtel kiirustel sõites võib ring enne finišit olla jalg juba nii väsinud, et kolmandal-neljandal positsioonil puhanud uisutaja võib teistest nagu postist mööda sõita ja võistluse võita.»

Eelmisel aastal võitis Tartu Rulli meeste üldarvestuse valgevenelane Sergei Minin, jättes selja taha lätlastest vennad Oskars ja Roberts Pundursi. Naistest olid tugevaimad Marina Zueva, Reelika Nurmsaar ning Getter Leipalu.

Rohkem infot võistluse kohta leiab ürituse kodulehelt www.rullibaas.ee/tartu-rull.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles