Maadlejad olid taas võistlustules

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kalev/Englas maadluspoiss Georg Kristerson punases trikoos.
Tartu Kalev/Englas maadluspoiss Georg Kristerson punases trikoos. Foto: Erakogu

Läinud nädalavahetusel osalesid Tartu klubide esindajad kahel maadlusturniiril.

Laupäeval võisteldi Viljandis korraldatud rahvusvahelisel vabamaadluse lasteturniiril, kus osalejaid oli 97, teatas SK Kalev/Englas treener Voldemar Press. Eesti vabamaadluse klubidele pakkusid tugevat konkurentsi Venemaa ja Läti kuni 11-aastased poisid ning tüdrukud.

Kehakaalus kuni 42 kg oli Venemaa poistel koguni kaksikvõidu võimalus, sest neile alistusid eelringides kõik vastased. Venelaste triumfi peatas aga hoopis Kreeka-Rooma maadlusstiili esindaja, Tartu Kalev/Englasi maadluspoiss Georg Kristerson.

Kambjas elav ning Ülenurme gümnaasiumis õppiv nooruk oli enne finaali kogunud neli võitu ja finaalis võitis ta lõpuks ka oma võistkonnakaaslase alistanud Kirill Jašini 8:0, jättes idanaabritele vastavalt teise ja kolmanda koha.

Pühapäeval peetud Maalehe traditsioonilisel turniiril olid tartlased esindatud naistemaadluses. Absoluutses kehakaalus (üle 52 kg) oli võitja Liis Järvamägi TÜ ASKst, jättes omavahelise kohtumise järel Victoria Vessole (EMÜ SK) võimaluse maadelda sel korral kolmandale kohale. Kergem ja noorem Viktoria kolmanda koha ka võitis. Kohal olid ka lätlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles