Poska gümnaasium pühendab nädala Tartu rahule

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu rahu tuba Jaan Poska gümnaasiumis.
Tartu rahu tuba Jaan Poska gümnaasiumis. Foto: Kristjan Teedema

Täna tähistatakse kõikjal üle Eesti Tartu rahu 95. aastapäeva. Jaan Poska gümnaasium korraldab aastapäeva puhul nädala vältel õpilastele aga viktoriine ja mälumänge. Lisaks saavad kõik külastada rahu tuba ja püsiekspositsiooni.

Eesti ja Nõukogude Venemaa sõlmisid 95 aastat tagasi Tartus Vanemuise 35 hoones rahu, mis lõpetas vabadussõja. Praegu asub sellel aadressil Tartu Jaan Poska gümnaasium. «Me peame iga aasta Poska nädalat kooli üheks olulisemaks, tähtsamaks ja pidulikumaks sündmuseks. Tähistada kooli sünnipäeva ja Tartu rahu samal ajal,» ütles Jaan Poska gümnaasiumi direktor Helmer Jõgi.

Koolis peetakse nädala vältel klassidevahelised Tartu rahu teemalised viktoriiniturniirid, reedel oodatakse aga ülelinnalisele mälumängule ka teiste koolide võistkondi. Jõgi peab oluliseks, et noored teaksid, mis on Tartu rahu, kes oli Jaan Poska ning ka seda, kui oluline on see tähtpäev Eestile.

Jõgi sõnul on arutatud ka seda, et koolis võiks olla eraldi ajalookursus, mis oleks seotud Jaan Poska ja Tartu rahuga. Ta lisas, et õpetajad siiski leidsid, et Eesti ajalugu on pikk ja seega proovitakse teemat võimalikult palju ajalootundides käsitleda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles