Kalle Muuli: see on esimene kord, kus tunnen, et peaks ise sekkuma

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Muuli.
Kalle Muuli. Foto: Margus Ansu

Isamaa ja Res Publica Liidu nimekirjas riigikokku kandideeriva ajakirjaniku Kalle Muuli (57) sõnul pole Eesti erakondadel enam alles jäänud väärtusi ning poliitilises tegevuses lähtutakse vaid huvidest.

Miks staažikad ja professionaalsed ajakirjanikud järjest poliitikasse lähevad?

Teiste eest ei oska vastata, aga minu põhjus on konkreetne. Ma tundsin, et Eesti areng on viimasel kahel-kolmel aastal selgelt seisma ja ummikusse jäänud ning selle üks põhjus on see, et erakondade süsteem on betooni valatud. Seal puudub konkurents.

Üks võimalus on seda mõne uue erakonna kaudu kõigutada. Teine võimalus on see, et me läheme mõnda olemasolevasse erakonda, mis tundub kõige sobivam, et seal uuendusi teha ja Toompea õhustikku värskendada.

Miks ajakirjanikud? Üks põhjus on see, et ajakirjanikud on mingis mõttes tundlikumad ja võib-olla kõige kiiremini reageerivad. Ju on selline tunne tekkinud, et on aeg, kus peaks sekkuma. Ma pean küll ütlema, et olen 25 aastat ajakirjanikutööd teinud, aga mitte kordagi ei tekkinud tunnet, et peaks ise poliitikasse minema. See on esimene kord, kus ma tunnen, et peaks ise sekkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles