Tartu restoranid pakuvad veebruaris maitseelamusi

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks näide ühe Tartu restorani veebruarikuu erimenüüst. Pildil on röstitud lambakarree, aedubade, ravioolide ja punase veini kastmega.
Üks näide ühe Tartu restorani veebruarikuu erimenüüst. Pildil on röstitud lambakarree, aedubade, ravioolide ja punase veini kastmega. Foto: Silver Gutmann

Veebruaris võib Tartu söögikohtade pakkumisi silmas pidades nimetada tervet linna maistvaks Tartuks, kuna üksteist siinset restorani pakuvad uusi maitseelamusi.

Külastajad saavad eriroogade kõrval hinnata söögikohtade pingutusi ning nii välja selgitada kõige parema erimenüü pakkuja.

Ettevõtmises osalevad Atlantis, Bel-Ami, Cafe Truffe, Chez André, Dorpat, Eduard Vilde lokaal, Meat Market, Polpo, Spargel, Werner ja Villa Margaretha.

Lisaks tavamenüüle saab nautida sõbraliku hinna ehk 18 euro eest kolmekäigulist erimenüüd.

Menüüdes on esindatud veiseliha, sealiha, lammas, küülik, uluk, vutt, part, kana ja kala. Peakokad teevad kõik, et üllatada tartlasi ja linnakülalisi hõrkude ja naudinguid pakkuvate eriroogadega.

Menüüdega saab juba praegu tutvuda kodulehel www.maitsevtartu.ee.

Tartu abilinnapea Kajar Lember ütles, et tänavu veebruaris tahab linn tõmmata tähelepanu Tartu tublidele restoranidele, kes pingutavad kõvasti, et pakkuda suurepäraseid toidunaudinguid ka pealinnast kaugel.

Külastajatel on võimalus hinnata restorane Maitsva Tartu kodulehe hindamisskaalal või siis restoranis hindamissedelil.

Hindamise tulemused selguvad 2. märtsil. Kõikide hindajate vahel loositakse välja õhtusöögikutsed kampaania lõpuüritusele, mis toimub 4. märtsil.

Veebruari esimesel nädalal 2. kuni 6. veebruarini esinevad viie Tartu restorani kokad Eesti Televisiooni hommikuprogrammis Terevisioon. Iga argipäeva hommikul kell 7.25 jagavad nad maitsvaid soovitusi ja retsepte ning valmistavad stuudios vähemalt ühe Maitsva Tartu eriroogadest.

Terevisioonis osalevad esmaspäeavast reedeni restoranid: Werner, Meat Market,  Chez André, Spargel ja Polpo.

Maitsev Tartu on kuu, mis leiab tänavu aset esmakordselt ning jätkab Tartus varem korraldatud rahvusköökide päevade traditsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles