Rotary-koosolekul kogunes Ida-Ukraina inimeste heaks 750 eurot

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Toome Rotary klubi president on praegu Tarmo Punger.
Tartu Toome Rotary klubi president on praegu Tarmo Punger. Foto: Margus Ansu

Eile õhtul aset leidnud Tartu Toome Rotary klubi koosolekul hakkas käest kätte liikuma leht, millele igaüks sai kirja panna oma nime ja summa, millega ta tahab toetada Ida-Ukrainas sõjategevuse all kannatavate peredele toiduabi andmist.

Klubi president Tarmo Punger ütles, et niisuguse lehe pani liikuma Margus Punab ning ajendi selleks andis nende külaline, linnapea Urmas Klaas, kes rääkis Tartu linna toetusest Mariupoli haiglatele ja muuhulgas sellestki, et 15 euro eest võib Ida-Ukrainas söönuks saada terve pere mitme nädala jooksul.

«See tundus niivõrd uskumatu fakt ja see pani meie mehi mõtlema ja asju võrdlema ning igaüks tahtis midagi teha,» rääkis Punger. «Meil oli jututeemasid teisigi, ja nende juttude ajal see leht muudkui rändas käest kätte, kuni õhtu lõpus nägime, et numbriks kogunes 751 eurot. See ei ole kindlasti lõplik summa, sest kõiki ei olnud kohal ning meestel tekkis veel mõtteid, kuidas Ukrainat toetada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles