Peipsi jääl võib kohati liikuda

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu- ja Jõgevamaal tohib nüüd jalgsi minna Peipsi järve jääle kuni kilomeeter kaldast.
Tartu- ja Jõgevamaal tohib nüüd jalgsi minna Peipsi järve jääle kuni kilomeeter kaldast. Foto: Kristjan Teedema

Kalamehed võivad nüüd Tartu- ja Jõgevamaal  minna jalgsi Peipsi järve jääle ühe kilomeetri kaugusele kaldast Ida-Viru maakonna piirist kuni Tartu maakonnas asuva Mehikoorma küla lõunapoolse tipuni.

Keelatud on minna jõgede ja ojade suudmetele lähemale kui 150 meetrit ning liikuda Meerapalu küla lõunapoolsest tipust Piirissaare suunas jäävast joonest lõuna poolsel (Uhtinina) jääalal ja Piirissaare kagutipus oleval jääalal.

Ida-Virumaal on 27. jaanuarist lubatud minna jalgsi ja maastikusõidukitega Peipsi järve jääle kuni kolme kilomeetri kaugusele kaldast.

Ka selles piirkonnas on keelatud jääle minek ojade ja jõgede suudmetele lähemale kui 200 meetrit ja Narva jõe suudmealale lähemale kui 500 meetrit.

Maastikumasinatega järvele sõitmine ja ka sealt tagasitulek tuleb registreerida lähimas kordonis, kui väljutakse kaugemale kui kilomeeter kaldast.

Politsei- ja piirivalveamet soovitab registreerida järvele mineku ka jalgsi. Nii saab piirivalve jälgida, kas kõik kalamehed on järvelt ohutult tagasi jõudnud ning häda korral saab kohe alustada otsinguid.

Järvele väljumist Ida-Viru maakonnas saab registreerida Vasknarva kordonis tel 333 1650 või Alajõe teenistuskohas tel 333 1660.

Lämmijärve ja Pihkva järve jääle on lubatud minna nii jalgsi kui maastikusõidukitega.

Neilgi veekogudel ei tohi jalgsi ega sõidukitega minna jõgede ja ojade suudmetele lähemale kui 150 meetrit ning Salu saarele lähemale kui 300 meetrit. Samuti on keelatud liikuda jääl Laaksaare ja Piirissaare traaversilt (Uhtinina) põhja suunas.

Ka Lämmijärvele ja Pihkva järvele jalgsi minejatel on soovitatav  registreerida kordonis nii järvele minek kui ka tagasitulek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles