Kohus mõistis mehe süüdi oma ema mõrvas

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
50-aastane Alexander Vill Tartu maakohtus.
50-aastane Alexander Vill Tartu maakohtus. Foto: Kristjan Teedema

Tartu maakohus tunnistas tunnistas täna Alexander Villi (50) süüdi mõrvas ning mõistis talle 9-aastase vangistuse, mille kandmise algust arvestatakse tema kahtlustatavana kinnipidamisest mullu 3. mail.

Menetluskuludena mõisteti Villilt välja kokku 3530 eurot, teatas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Kohus leidis, et kohtulikul uurimisel leidis tõendamist Alexander Villile esitatud mõrvasüüdistus ning tegu ei olnud provotseeritud tapmisega. Kohus mõistis karistuse samas määras, nagu seda taotles kohtuvaidluses prokurör, kaaludes küll ka võimalust mõista taotletust rangem karistus tulenevalt  süü suurusest.

Teo piinavat viisi arvestades ei pidanud kohus võimalikuks mõista süüdistatavale kergemat karistust kui seda oli taotlenud prokurör. Karistuse mõistmisel arvestas kohus sellega, et süüdistatav on varem karistamata. Samuti arvestas kohus kergendava asjaoluna isiku puhtsüdamliku kahetsusega ning süüdlase isikut iseloomustava asjaoluna ka sellega, et kohtule ei esitatud ühtegi tõendit, mis kinnitaks, et Alexander Vill on varem olnud agressiivne või julm.

Teisipäeval peetud kohtuvaidluses avaldas prokurör, et tegu on õigesti kvalifitseeritud mõrvana, kuid süüdistusest tuleb välja jätta teo toimepanemine julmal viisil. Prokurör taotles karistuseks 9-aastast vangistust, leides, et Villi on võimalik karistada miinimumilähedase karistusega.

Kaitsja palus kohtul kaaluda võimalust kvalifitseerida tegu provotseeritud tapmisena. Juhul kui kohus ei pea seda võimalikuks, palus kaitsja mõista mitte rohkem kui 8-aastase vangistuse.

Süüdistatav avaldas viimases sõnas, et ta väga kahetseb juhtunut. Vill kinnitas, et sündmusele eelnenud päev oli pingeline ja nii tema kui ka ema olid väga närvilised. Ema käitumine oli tema jaoks šokk ja pingete kuhjumine kulmineerus tema poolt teoga, mida ta ei suuda praegu isegi lahti seletada.

Süüdistuse järgi helistati mullu 2. mai õhtul politseisse ning öeldi, et korteris on tüli. Politseipatrull tuli kohale, naine tegi ukse lahti. Kuigi naisel oli nina verine, väitis ta, et ta oli ise kukkunud ning palus politseil lahkuda.

Ööl vastu 3. maid laekus häirekeskusele info selle kohta, et Tartus Kaunase pst asuva maja korteris on naisterahva surnukeha. Info edastati koheselt politseile. Korteris lebas torkehaavadega 1930. aastal sündinud Galina surnukeha. Kohapeal peeti kinni tapetud naise poeg, alkoholijoobes 1964. aastal sündinud mees.

Tartu kriminaaltalitus alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust ning  4. mail rahuldas kohus prokuratuuri vahistamistaotluse. Mees on varem kriminaalkorras karistamata.

Süüdistuse järgi tekkis ema ja poja vahel tüli, mille käigus lõi mees naist noaga kokku 23 korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles