Maanteeamet kaalub kahetasandilist Riia ringi

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aardla tänaval on juba mitu aastat olnud ajutine ringristmik. Tulevikuplaanide järgi peaks Aardla tänav minema maantee alt läbi.
Aardla tänaval on juba mitu aastat olnud ajutine ringristmik. Tulevikuplaanide järgi peaks Aardla tänav minema maantee alt läbi. Foto: Margus Ansu

Pärast läbilaskearvutusi jõudis maanteeamet arvamusele, et Riia ringi ümberehitamisel võib olla õige pöörduda tagasi eelprojektis pakutud kahetasandilise lahenduse juurde, mis on aga palju kallim.

Veel mullu sügisel oli maanteeameti jaoks põhistsenaarium, et ümberehituse ootel Riia ring lahendatakse ühetasandilisena ja töö võiks alata tänavu. Eile ütles maanteeameti Lõuna regiooni ehitusvaldkonna juht Janar Taal, et olukord on muutunud.

Nimelt ilmnes läbilaskearvutustest, et ühetasandiline ringristmik ammenduks umbes kümne aastaga, see jookseks kinni. Vaja oleks, et ümberehituse järel oleks ristmiku eluiga vähemalt paarkümmend aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles