Direktor Rael Arteli ametis oldud aja jooksul on 28 töötajast pidanud lahkuma 21

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT01: TARTU KUNSTIMUUSEUM : TARTU, EESTI, 17FEB14 -  
Pildil Tartu Kunstimuuseum.
ma/Foto MARGUS ANSU POSTIMEES
TRT01: TARTU KUNSTIMUUSEUM : TARTU, EESTI, 17FEB14 - Pildil Tartu Kunstimuuseum. ma/Foto MARGUS ANSU POSTIMEES Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Jaanuariks 2015 on Rael Arteli direktoriametis oldud aja jooksul, aasta ja kümne kuuga, Tartu kunstimuuseumi 28 töötajast 21 vallandatud või ise ära läinud.

«Praegune Rael Arteli juhitud muuseum ei ole võimeline täitma enamikku nendest kohustustest, mida muuseum on aastaid oma õlgadel kandnud. Peapõhjus on see, et ei ole enam eriharidusega inimesi, kes neid ülesandeid täidavad,» avaldas arvamust Krista Piirimäe, kes oli muuseumis teadur-koguhoidja aastail 1970–2006.

Kui palju on muutnud nii suure hulga oma ala heade tundjate lahkumine ja uute asemeletulek muuseumi tööd?

«Tartu kunstimuuseumis on töö efektiivsemaks korraldamiseks ja kulude kokkuhoiuks viimastel aastatel läbi viidud struktuurimuutusi, samuti on ametist lahkunud inimesi, kellele kavandatavad muutused ei sobinud,» märkis Rael Artel. «Kaasajastatud töökorraldus on muutnud muuseumi dünaamilisemaks, võimaldanud käivitada mitmeid uusi projekte ja toonud meile laiema publikuspektri.»

Pikemalt loe jätkuvast rahulolematusest Tartu kunstimuuseumis homsest Tartu Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles