Tartu linnavalitsus kutsub pakkujad maa peale

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kesklinna lastekeskus.
Tartu kesklinna lastekeskus. Foto: Kristjan Teedema

Firmadel olid liiga suured ootused, kui nad tegid pakkumuse kesklinna lastekeskuse juurdeehitise projekteerimise hankele, leidis Tartu linnavalitsus ja lükkas kõik pakkumused tagasi. 

Aadressile Akadeemia 2 kavandatava juurdeehitise projekteerimiseks oli eelarvesse kavandatud 50 000 eurot pluss käibemaks ja see ennustati samalaadsete riigihangete pakkumuste põhjal. Selgus aga, et ka kõige odavam pakkumus ületas eelarvet ligi 10 000 euroga, kõige kallim aga lausa kaks korda. «Arvestades ruutmeetreid ja hoone keerukust on sellel hankel üle küsitud,» ütles Tartu abilinnapea Kajar Lember.

«Me oleme kahe jalaga maa peal. Linn peab hanget ette valmistades kavandama mingi summa, aga see ei tähenda, et sellest alates võib hinnapakkumisi teha. Me loodame ikka, et pakkumine jääb selle piiresse, ja võib allapoole pakkuda.» Pakkumuse tegid ConArte, EA RENG, Esplan, SWECO Projekt ja Projekt O2. Kuues pakkuja RTG Projektbüroo ei kvalifitseerunud, kuid oleks mahtunud linna seatud hinnapiiridesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles