TÜ ASK sportlane võitis ergomeetrisõudmise võistluse

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teine koht Kermo Randmäe, esikoht Andres Nöps, kolmas koht Mikko Karppinen.
Teine koht Kermo Randmäe, esikoht Andres Nöps, kolmas koht Mikko Karppinen. Foto: Erakogu

Suurim Eestis peetav ergomeetrisõudmise võistlus ALFA2015 möödus TÜ ASK sportlastele edukalt.

Säravaima tulemuse eest hoolitses Andres Nöps, kes võitis ülekaalukalt meeste kergekaalu võistluse. Nöps seadis enesele eesmärgi sõuda kuni 19-aastaste kergekaalusõudjate 1000 m maailmarekord (2:57,0). Maailmarekordi tempole pidas Nöps vastu 2/3 distantsist, kuid pidi seejärel valitud tempole alla vanduma ning finišeerus ajaga 3:00,7. Välja sõutud aeg tähistab ühtlasi ka Eesti rekordit. Videot tema sõidust näeb siin.

Meeste absoluutklassis kuulus võit juba tavapäraselt Tõnu Endreksonile (Pärnu SK) ajaga 2:43,3. TÜ ASK sõudjatest startis Risto Uustal. Uustal suutis kahel korral isiklikku rekordit parandada, saades esmalt eelsõidus aja 2:52,7, seejärel finaalsõidus 2:52,5. Tugevas rahvusvahelises konkurentsis piisas sellisest ajast 11. kohaks. Kokku oli stardis 36 sõudjat.

Kuni 19-aastaste noormeeste võistlusklassis saavutasid Karl August Ruusalepp ja Rasmus Tensing vastavalt viienda ja kaheksanda koha. Ruusalepa 1000 m ajaks tuli 3:03,1 ja Tensingul 3:05,9. Vastavas vanuseklassis startis 31 sõudjat.

Tüdrukute kuni 17-aastaste sõudjate konkurentsis sõudis end kaheksandala kohale Maria Pärli (aeg 3:50,8)

Poiste kuni 17-aastaste sõudjate vanuseklassis startis koguni 61 sõudjat. Hendrik Rokk jõudis ajaga 3:15,4 finaali, kus ta enam nii head aega korrata ei suutnud. Ta sai ajaga 3:18,8 12. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles