Konguta vallavolikogu kangutab vallavanemat

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konguta vallavanem Aivar Õun.
Konguta vallavanem Aivar Õun. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Täna pärastlõunal algava Konguta vallavolikogu istungi teine päevakorrapunkt on umbusalduse avaldamine vallavanem Aivar Õunale, kelle sõnul on umbusaldamise põhjused valed.      

Konguta vallavanema Aivar Õuna umbusaldamise algatasid vallavolikogu neli liiget eelmise aasta lõpus.

Vallavanema umbusaldamise põhjusi on kaks. Esiteks ei käi vallavanem ja vallavalitsus umbusaldusavalduse ühe algataja, Konguta vallavolikogu revisjonikomisjoni esimehe Agu Kasetalu sõnul rahaga õigesti ümber.

«Enne lasteaia neljanda rühma avamist rääkis vallavanem, et rühma avamiseks kulub 12 000 – 15 000 eurot,» selgitas ta. «Küsisin temalt, kas see on ikka õige, see summa oleks minu hinnangul pidanud olema vähemalt 25 000 eurot. Vallavanem väitis, et summa on õige. Kuid juba 1. detsembriks oli uue rühma avamiseks läinud 40 000 eurot, millele lisandub veel detsembri raha. Nii ei saa perekonna ega valla elu korraldada, et räägid ühest summast, aga kulutad hulga rohkem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles