Blogimise hiilgeaeg on möödas. Elagu blogipidajad!

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pealkirjas väljaöeldu iseloomustab ehk kõige paremini kümmekond aastat tagasi internetis levima hakanud blogipidamise hetkeseisu. Kes on aga praegu Tartu aktiivseimad blogijad? Miks nad seda teevad ja millest kirjutavad?

Selle loo tegemisel suhtles Tartu Postimees kuue aktiivse blogijaga, kes elavad Tartus või on Tartust pärit. Väljavalitute hulka sattusid kaks toidu- ning üks moe-, elustiili-, spordi- ja ühiskonnakriitika blogi. Lisaks tartlasest autorile oli valikukriteeriumiks veel blogi elujõulisus ja populaarsus.

Kui palju tartlaste hulgas blogipidajaid kokku võiks olla, on väga raske öelda, sest tavaliselt ei kasutata blogi pealkirjas Tartule viitavaid sõnu. Isegi kui neid on, ei pruugi kirjutaja olla tartlane. Väljavalitutest kõige kauem on blogi pidanud Postimehe ajakirjanik Priit Pullerits, kes tegi esimese sissekande 2006. aasta oktoobris.

«See, kui pead oma spordiharrastusest regulaarselt kirjutama, aitab endal treeninguteks lisamotivatsiooni leida. Samuti toob see ellu põnevust, kui tead, et paljud kaasharrastajad su blogi loevad ja oma treeninguid või tulemusi sinu omadega võrdlevad,» põhjendas Pullerits, miks ta on juba üheksa aastat regulaarselt internetti sissekandeid teinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles