Treffneris tuleb siseorienteerumise võistlus

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste orienteerumine vanalinnas.
Laste orienteerumine vanalinnas. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Hugo Treffneri gümnaasiumis peetakse sel neljapäeval siseorienteerumise võistlus, kuhu on oodatud ka pealtvaatajad.

Võistluse üks peakorraldajatest Karl Tiit ütles, et võrreldes väliorienteerumisega on see võistlus mugavam.

«Põhiline erinevus ongi, et seda saab teha soojas ruumis ja mugavalt. Et võistlust põnevamaks muuta, teevad korraldajad lintidest n-ö seinad, mida ületada ei tohi. See nõuab paremat kaardilugemisoskust, kuid selle võrra on pealtvaatajatel huvitavam ja atraktiivsem jälgida,» rääkis Tiit.

Kool avatakse võistlejatele riietumiseks ja soojenduseks kell 17. Esimene start on kell 18. Korraldajate sõnul on võistlema oodatud kõik huvilised, kuid varem tuleb end kirja panna. Eelregistreerimine lõpeb 27. jaanuari südaööl.

Võistlus koosneb kvalifikatsioonist ja finaalist. Stardiprotokoll koostatakse loosides, stardiintervall on üks minut. Võistlejad jagataksed nelja võistlusklassi: m/n kooliõpilased (1996 ja hiljem sündinud), m/n üliõpilased (1995–1990 sündinud), m/n põhiklass ning m/n veteranid (1960 ja varem sündinud).

Korraldajate teatel on tegemist individuaalse suundorienteerumisega, kus kõik kontrollpunktid tuleb läbida etteantud järjestuses. Kontrollpunkti vahele jätmine tähendab diskvalifitseerimist. Kvalifikatsioonis on meestel ja naistel eraldi rada, mille läbimiseks kulub umbes 15 minutit.

Tiidu sõnul on võistlejate käsutuses peaaegu kogu koolimaja. Finaalideks on koolimajja oodatud ka pealtvaatajad. Finaalid algavad umbes kell 20. Varem on Tartus siseorienteerumisvõistlusi peetud näiteks Lõunakeskuses ja Tasku keskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles