Vanemuine pikendas «Ooperifantoomi» litsentsi

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Listra ja Koit Toome Vanemuise muusikalis "Ooperifantoom"
Maria Listra ja Koit Toome Vanemuise muusikalis "Ooperifantoom" Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Vanemuise teater pikendas suure publikuhuvi tõttu «Ooperifantoomi» litsentsi ning tohib nüüd maailmakuulsat muusikali mängida 2017. aasta suveni.

Vanemuise direktor Toomas Peterson ütles, et litsentsi pikendamise ning mängukordade suurendamise põhimõtteline kokkulepe saadi Andrew Lloyd Webberi kompaniiga juba esietendusel, kui kompanii esindaja Tartus viibis.

«Põhiargumendi said juba siis ära räägitud ja Londonisse polnud meil enam vaja minna. Kõik sai meili teel korda ajada,» ütles Peterson. Kui esialgu oli teatril õigus mängida «Ooperifantoomi» vaid 40 korda, siis litsentsilepingu muudatuse järel tohib Vanemuine anda kuni 2017. aasta 30. juunini Tartus ja Tallinnas kokku 66 etendust.

«Aastate kaupa jagunemist eraldi kokkulepitud ei ole ja seda saame ise reguleerida,» märkis teatrijuht.

Petersoni sõnul on «Ooperifantoomi» esimese hooaja tulemus vägev. «Eks näis, mis sünnib aasta või kahe pärast,» lausus Peterson. Ta märkis, et maailmakuulsa muusikali toob sel sügisel lavale ka Soome rahvusooper.

Vanemuine nägi litsentsi nimel vaeva 11 aastat. «Ooperifantoom» on teatri kuues muusikal, mis on tehtud koostöös Andrew Lloyd Webberi kompaniiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles