Nädalavahetuse võistlustel läks Do judokatel hästi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Judo.
Judo. Foto: LIIS TREIMANN/PM/EMF

Möödunud nädalavahetusel peeti Eestis ja Soomes judovõistlusi, kus osalesid ka Tartu Do judokad.

Viimsis toimusid Eesti meistrivõistlused, kus matile läks 90 judokat. Soome Tamperesse Ice Power Cup'ile kogunes aga 296 osalejat, teatas Elis Põhjala Do klubist.

Eesti meistrivõistlustel algas äsja Rumeeniast laagrist saabunud Andre Seppa (-73kg) tee finaali Audentese spordiklubis treeniva Aslanbeg Puhm’i alistamisega lisaajal. Seejärel võitis Seppa ipponiga tallinlasi Sten Remmelgat ja Maksim Lastotškinit.

Finaalkohtumises oli vastaseks Ookami klubi judoka Ants Oscar Pertelson. Kui eelnevad matšid tulid kaaluvõtmisest tuleneva väsimuse tõttu suure pingutuse teel, siis finaalkohtumine oli särtsakas ja põnev. Seppa ei andnud matši vältel kordagi kontrolli käest ning alistas Pertelsoni kindlalt tulles kehakaalus kuni 73 kg Eesti meistriks.

Kehakaalus kuni 100 kg maadlev Jaan Angerjärv saavutas kolmanda koha. Esimese kohtumise kaotas Angerjärv Budõlini käe all treenivale Aleksandr Marmeljukile, langedes nii lohutusringi, kus ta alistas ipponiga Madis Laidi ning teenis kaela pronksi.

Kehakaalus kuni 48 kg maadelnud Maria Kilk oli loosi tahtel esimeses ringis vaba. Teises ringis kaotas Kilk Zen klubi sportlasele Ines Küttile ning langes lohutusringidesse, kus ta alistas kinnihoidmistehnikaga Pärnu Samurai klubi liikme Tuule Läätsi.

Do klubi judoka Juhan Mettis (+100 kg), kes kuulub ka Eesti koondisesse, võttis kulla juba üsna oodatult. Sellegipoolest ei tulnud kõik kohtumised kergelt. Esimeses kohtumises alistas Mettis kindlalt endise klubikaaslase Dmitri Leppa, seejärel Deniss Smoldarevi. Viimases kohtumises oli vastaseks kunagine profisportlane Andrei Batejev, kellega Mettisel varasem kokkupuude puudus. Kohtumine lõppes Juhani yuko väärilise heitega ning kuldse meistrimedaliga. Meeste üldarvestuses saavutas Do klubi teise koha.

Soomes Tamperes olid võistlemas Do klubi noored. Esimese koha saavutasid: U11 Artur Türna -34 kg; U15 Siim Kalmus -38 kg, Joonatan Kaldmaa -42 kg, Silver Kärnna -55 kg ja Alina Tsvetkova -52 kg.

Teise koha saavutasid U11 Oliver Holtsmeier -30 kg; U15 Kaspar Gutman -35 kg ja U18 Alina Tsvetkova -52 kg.

Kolmas koht U13 Oliver Holtsmeier -30 kg ja Harry Nooralu -42 kg.

Võistkondlikult saavutati 52 klubi seas esimene koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles