Kolmeaastane poiss uitas üksinda öises linnas

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Politsei avastas pühapäeva öösel Võru linnast uitava väikelapse, kelle vanemad olid kodust lahkunud.

Lõuna prefektuuri teatel märkas patrull 25. jaanuaril kella 3.30 ajal Võrus Koidula tänaval kõndimas väikest poissi, kes oli enda sõnutsi kolmeaastane. Politsei asus selgitama, kust laps on pärit, ning pärast ringi sõitmist viitas laps Kalevipoja tänaval asuvale majale, tundes ära oma kodu.

Politseinikud sisenesid korterisse, kus nad avastasid diivanil magamas veel ühe, alla aastase väikelapse. Korrakaitsjate saabudes tuli tagatoast välja unine 17-aastane noormees, kes väitis end olevat laste onu.

Küsitlemise käigus selgus, et ema oli lapsed andnud tema hoolde, kuna pidi pakilistel põhjustel Võrust lahkuma. Noormees oli lapsed magama pannud ning seejärel ka ise magama läinud, kuid öösel pani üks lastest end riidesse, lahkus korterist ja läks Võru linna peale seiklema.

Politsei selgitas, et lapsi hoidnud noormees oli kaine. Olukorrast teavitati lastekaitsetöötajaid ja kiirabi. Meedikud vaatasid laste tervisliku seisundi üle ning toimetasid nad esiti Lõuna-Eesti haiglasse arstide hoole alla.

Öösel ei õnnestunud politseil laste ema telefonitsi tabada, kuid 25. jaanuari hommikul kella 10.15 ajal pöördus ema ise korrakaitsjate poole ning tundis huvi, kus tema lapsed on. Juhtumi lahendamisega tegeleb edasi lastekaitse ja noorsoopolitsei.

Võru politseijaoskonna juht Madis Soekarusk ütles, et sellise vahejuhtumi tagajärjed võinuks olla lausa traagilised, kui last poleks linnas märgatud ning ta oleks teadmata suunas edasi jalutanud. «Analoogsete vahejuhtumite välistamiseks ei ole hilja, kui iga lapsevanem mõtleb korraks läbi, kui lihtsalt suudab tema laps ust avada.»

Soekarusk lisas, et lapsed on nupukad ja tegusad ning arvestamata nende vanust tuleb eos vältida olukordi, kus nad end teadmatusest ohtu panevad. Lapse turvalisuse tagamine on ennekõike tema vanemate kanda. Kui vanem sellega aga teatud põhjustel toime ei tule, sekkub riik lapse kaitseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles