Lastekirjanik kohtub täna Supilinnas suurte ja väikeste lugejatega

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Vilepi raamatute «Une-Mati udujutud» (vasakult), «Jõksi rännakud Jõgevamaal» ning «Jõks ja viis imelist päeva» kaanepildid on joonistanud Ott Vallik.
Heiki Vilepi raamatute «Une-Mati udujutud» (vasakult), «Jõksi rännakud Jõgevamaal» ning «Jõks ja viis imelist päeva» kaanepildid on joonistanud Ott Vallik. Foto: Raimu Hanson

Lastekirjanik Heiki Vilep kohtub täna kell 18 Kikerkohvikus, mis asub Supilinnas Emajõe 1a, väikeste ja suurte lugejatega. Juttu tuleb tema uutest ja vanematest raamatutest.

Läinud aastal avaldas Heiki Vilep juturaamatu «Jõksi rännakud Jõgevamaal», mis tutvustab lastele maakonna kõige huvitavamaid kohti ja inimesi läbi ajaloo. Lapsi juhib paigast paika ja ajast aega hea vaim Jõks. Seesama tegelane ja needsamad kaks last lendasid Jõgevamaal ringi ka sama kirjaniku raamatus «Jõks ja viis imelist päeva», mis ilmus aastal 2012.

Kirjandusõhtul saab kuulata Heiki Vilepi juttu nii nende raamatute kui ka kogu tema viljaka mituteist aastat väldanud kirjanikutegevuse kohta. Kavakohaselt kõneleb ta samuti oma valmivatestki raamatutest. Nii näiteks üritab ta veel sel aastal lugejate ette tuua kaks Une-Mati udujuttude raamatut, kummaski vähemalt tosin juttu. Tema esimene Une-Mati udujutukogumik ilmus aastal 2008.

Raamatute «Une-Mati udujutud», «Jõksi rännakud Jõgevamaal» ning «Jõks ja viis imelist päeva» kaanepildi on joonistanud Ott Vallik. Kaks Jõksi jutukogumikku on illustreerinud Jõgevamaa lapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles