Politseinik aitas rabast välja sihi kaotanud matkajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niisugune nägi Selli-Sillaotsa matkarada välja aastate eest.
Niisugune nägi Selli-Sillaotsa matkarada välja aastate eest. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Nädalavahetusel kaotasid Tartumaa rabamaastikul kaks matkajat sihi. Politseisõiduki sireenide ja valgusrakettide abil leidsid nad tee rabast välja.

Laupäeval, 24. jaanuaril kella 15.40 paiku sai politsei teate, et Laeva vallas Selli-Sillaotsa matkarajale läinud kaks matkajat on sihi kaotanud. Kui alguses liikusid nad ametlikku matkarada pidi, siis hiljem kaldusid sellelt kõrvale, sattusid rabamaastikule ning ei osanud enam tagasiteed leida.

Eksinuid asus otsima Tartu politseijaoskonna välijuht Jaan Mürk, kes selgitas esmalt välja matkaliste sõidukite asukoha ning juhatas sealt neile alarmsõiduki sireeni ja valgusrakettidega teed.

Umbes tunni möödudes olid matkajad elusalt ja tervelt rabast väljas, meditsiinilist abi nad ei vajanud.

Välijuht Jaan Mürk ütles, et kuna telefoniside oli kehvapoolne ning eksinutel ei olnud lume tõttu just kuigi palju loodusmärke, mille najal politseinikule oma asukohta kirjeldada, oli parimaks lahenduseks neile orientiiri andmine valgusrakettidega.

„Abiks oli seegi, et eksinud ei viivitanud liiga pikalt politseile helistamisega. Mida kauem metsas ja mida pimedam aeg, seda keerulisem on otsinguid nõnda positiivsetel tulemustega lõpetada,“ viitas Mürk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles