Raudtee äärde kavandatakse uut lao- ja tootmishoonet

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Projekti järgi kerkib krundile umbes 3400 ruutmeetri suurune lao- ja tootmishoone, mille juurde kuulub ka 238-ruutmeetrine kahekorruseline bürooruumide plokk.
Projekti järgi kerkib krundile umbes 3400 ruutmeetri suurune lao- ja tootmishoone, mille juurde kuulub ka 238-ruutmeetrine kahekorruseline bürooruumide plokk. Foto: Tarena OÜ

Arendaja plaanib Tartus Näituse tänava raudteeülesõidukoha juures aastakümneid tondilossina seisnud betoonkarkassiga hoone umber ehitada ning teha sellest nüüdisaegse lao- ja tootmishoone.

2013. aasta septembris krundi omandanud Tarena OÜ juhatuse liige Mart Mägi ütles, et vanale hoonele on tehtud lammutusprojekt ning praegu käivad juba ettevalmistustööd ehituseks. Kogu ala on prügist puhastatud ning samuti on eemaldatud vana hoone betoonist seinapaneelid.

Hoone raudbetoonkarkass ja katusepaneelid jäävad aga alles, kuna nende seisukord on hea. «Me lasime teha selle hoone ekspertiisi, mis näitas, et ülejäänud konstruktsioon on täielikult kasutatav,» lausus Mägi.

Hea asukoht

Projekti järgi kerkib krundile umbes 3400 ruutmeetri suurune lao- ja tootmishoone, mille juurde kuulub ka 238-ruutmeetrine kahekorruseline bürooruumide plokk. Krundile on planeeritud 36 parklakohta ning jalgrattaparkla. Ümberehituse käigus likvideeritakse Näituse tänava poolne vana betoonblokkidest aed. Krundi raudteega piirnevale küljele rajatakse aga kõrghaljastus.

Üks sissepääsuteedest on planeeritud Näituse tänavalt ning teine Vitamiini tänavalt. Näituse tänavalt saaksid tulevikus autod nii laieneva Veeriku ostukeskuse krundile kui ka uue tootmishoone alale.

Mägi sõnul ostis ta krundi eelkõige selle hea asukoha pärast. «Kui seal mingit tootmist teha, siis on juures ju kõik transpordisõlmed. Inimesed saavad tulla tööle rongiga, bussiga. Nii Elva, Põlva kui Jõgeva poolt. Võtmesõna ongi tööjõu kättesaadavus ettevõtjale,» ütles Mägi. Ta kinnitas, et praegu peetakse läbirääkimisi ühe potentsiaalse üürnikuga.

Valmis kohe ehitama

«See on transpordivahendite tootmisega seotud ettevõte, aga seni kuni pole veel kõik kokku lepitud, ei saa midagi kindlat välja öelda,» lausus Mägi, jättes kõik üürnikega seotud teemad lahtiseks. Arendaja kinnitusel on nad valmis kohe ehitama hakkama ning ideaaljuhul võiks aasta lõpus uues hoones tootmine juba käia.

«Seal pole tegelikult midagi keerulist. Kui mõistlikult kokku leppida, võiks selle aasta lõpuks olla hoone valmis ja üürnik sees,» lausus Mägi. «Eks igal üürnikul võivad olla oma nõudmised, aga elu on näidanud, et kui sa kuue kuu jooksul midagi pakkuda ei suuda, siis on pahatihti rong läinud.»

Linnaplaneerimise ja maakorralduse juhataja Urmas Ahvena sõnul on kõnealusel krundil olnud palju omanikke ning krunti on mitu korda jagatud.

«Enne maa erastamist kuulus see krunt ja hoone OÜ-le Tartu Hulgikaubanduse Keskus. 1997 erastas maa aga Lõuna Varahalduse OÜ. Sealt edasi on maad mitu korda jagatud,» lausus Ahven. Enne Tarena OÜ-d kuulus maatükk OÜ-le Harku Projektijuhtimine ja enne seda AS-le Fausto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles