Ekraanid röövivad aega pabertrükiste lugemiselt

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TPM

Elustiili muutused, demograafiline olukord ja eelarvelised küsimused on avaldanud raamatukogundusele suurt mõju. Tartu linnaraamatukogu võttis eelmise aasta kokku ja leidis, et taas on lugejaid, külastusi ja laenutusi vähem.

Linnaraamatukogu 36 700 lugejast kasutas raamatukogu mullu 30 300, mida on umbes kolm protsenti vähem kui 2013. aastal. Raamatukogu reaalseid külastusi (veebi vahendusel on eraldi) oli ümmarguselt 522 400, mis tähendab vähenemist 10 protsenti. Laenutusi oli mullu kokku 1,16 miljonit ehk viis protsenti vähem kui aastal 2013.

Raamatukogu direktori Asko Tamme sõnul on need arvud praeguseks juba neljandat-viiendat aastat languses.

«Kui aga vaadata pikemalt tagasi, näiteks aastani 2001, mil ma asusin linnaraamatukogu direktorina tööle, siis on meie laenutuste arv kasvanud pisut enam kui üks protsent,» lisas ta. «Need arvud liiguvad: lähevad mingil perioodil üles ja mingil perioodil kukuvad, tõuse ja langusi toimub kogu aeg.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles