Kriitiline viie tee ristmik püsib ikka ooterežiimil

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusohtlikke olukordi tekitava Aardla-Soinaste-Raudtee tänava viie tee ristmiku ümberehitamise projekt valmis eelmisel aastal. Praegu seda aastaid ümberehitust oodanud kohta Tartu eelarves pole, kuid linnavalitsus otsib võimalusi, et vajalik töö tänavu siiski ära teha.
Liiklusohtlikke olukordi tekitava Aardla-Soinaste-Raudtee tänava viie tee ristmiku ümberehitamise projekt valmis eelmisel aastal. Praegu seda aastaid ümberehitust oodanud kohta Tartu eelarves pole, kuid linnavalitsus otsib võimalusi, et vajalik töö tänavu siiski ära teha. Foto: Margus Ansu

Ka sel aastal tuleb autojuhtidel Tartus arvestada teetöödega: pindamist, uusi ülekatteid ja päris esimest asfalti ootavate kruusatänavate pingerida saab varsti paika. Samuti lisandub linna jalg- ja rattateid, kuid liiklejate kõik soovid ei täitu.

Tartu 2015. aasta eelarves pole näiteks autojuhtide vana kirstunaela, Aardla-Soinaste-Raudtee viie tee ristmiku kauaoodatud ümberehitust. Ometi valmis Tartu linnavalitsuse tellimusel eelmise aasta lõpus selle ristmiku tehniline projekt, mis on kooskõlastatud nii külgnevate kinnistute omanike, Eesti Raudtee kui ka kõigi tehnovõrkude valdajatega.

«Teame, et see on väga kriitiline koht,» ütles Tartu linnavalitsuse linnamajanduse osakonna teedeteenistuse juhataja Urmas Mets. «Paraku on selle ristmiku ümberehitamine väga kallis töö, sest seal on maa all kõikvõimalikud kommunikatsioonid, alustades veetorudest ja lõpetades sidekaablitega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles