ProgeTiigri konkursil noppisid Tartumaa koolid neli esikohta

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konguta kooli laste loodud äpp "Konguta koduvald".
Konguta kooli laste loodud äpp "Konguta koduvald". Foto: Margus Ansu

Tallinna lauluväljakul leidis täna aset ProgeTiigri tehnoloogiakonkurss «Tuleviku õpperuum 2050!», kus selgusid parimad tehnoloogia loovtööd. Kümnest väljaantud esikohast tulid neli Tartumaale. 

Tartumaa koolidest olid konkursil kõige edukamad Konguta kool, Jaan Poska gümnaasium, Hiie kool ning Heino Elleri Tartu muusikakool.

Mobiilsete äppide kategoorias võitis esikoha Konguta kool, kes sai ühtlasi ka rahva lemmikuks. Äpi autoriteks on Konguta kooli õpilased Kristo Oijala ning Janne ja Raikko Kotkas. 

Rakendus, mille õpilased programmeerisid, räägib valla ajaloost ja tutvustab vaatamisväärsuseid.

Samas kategoorias, kuid gümnaasiumi vanuseastmes, said esikoha ka Jaan Poska gümnaasiumi õpilased, kes lõid koolile rakenduse, mis aitab nii õpilastel kui ka lapsevanematel jälgida mobiilis nii tunniplaani, hindeid, puudumisi kui ka märkuseid. 

Muusikapala «koolikell» kategoorias võidutsesid Hiie kooli õpilased ning gümnaasiumi vanuserühmas ka Heino Elleri muusikakool. 

Konkursitööde hindamine käis kahes osas. Avaliku hääletuse tulemusel selgusid rahva lemmikud, žürii hinnangute põhjal kujunesid konkursi võitjad. «Võistlustöid vaatasime sellise innovaatilise pilguga, et kas ja kuidas võiks tulevikus need lahendused inimestele kasulikud olla,» selgitas žürii liige ning Eesti koolirobootika eestvedaja Ramon Rantsus.

«Tore on näha, et tehnoloogia huvitab Eestis nii paljusid koolilapsi, oleme tänulikud, et oma asjalikud ideed teoks tehti. See pole olnud pelgalt võistlus, vaid võimalus innovaatilisi ja kasulikke ideid ellu viies targemaks saada,» ütles ProgeTiigri programmijuht Mari-Liis Peets.

Finaalis osales kokku 40 kooli, auhinnalisi kohti saavutasid 27 kooli meeskonnad. Töid hinnati viies kategoorias (mobiilne äpp, robotid ja tuleviku õpperuum, muusikapala «koolikell», 3D graafika ning arvutianimatsioon- või mäng) ja kolmes vanuserühmas.

ProgeTiigri õpilaskonkurss tuleb ka järgneval õppeaastal ning töid saab konkursile esitada taas järgmise aasta alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles