Millised on suusaolud Tartu maratoni rajal?

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maratoni rada.
Tartu maratoni rada. Foto: Peeter Liik

Vaatamata sellele, et paljudes kohtades Eestis on maa must, on Tartu Maratoni rada umbes 70 protsendi ulatuses heas seisus.

Tartu maratoni pearajameister Assar Kütt ütles, et Otepää ja Palu vahel on rada hea, kaks kilomeetrit enne Palu hakkavad aga mustad kohad sisse tulema. Otepäält Paluni on 47 km, Elvasse finišisse jääb sealt veel 15 km.

Palult Elvani on rada väga jäine, aga hea põhjaga. Värsket lund aga sajab peale ja on lootust, et peagi on ka see ots maratonikõlbulik. Kütt lisas, et lumekihi paksus ei pruugi olla väga suur, aga kuna rajapõhi on tugev, siis saab ka klassikajälje tõmmata.

Tartu maratoni pressiesindaja Peeter Liik hindab rajatingimusi heaks. «Käisin ise ka rajal ja paneks sellele hindeks nelja plussiga,» rääkis ta. Tema sõnul sõidab rajameister raja täies pikkuses läbi ka täna, pärastlõunaks peaks Tartu maratoni rajal olema sisse sõidetud kaks jälge.

Tartu Maratoni rada on 63 km pikk. Lumega perioodil on rada läbitav suuskadel nii klassikalises kui ka vabas stiilis terves ulatuses (Tehvandilt Elvasse).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles