Rallisari «Noored roolis» alustab taas

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu jäärajavõistlus Anne kanalil. Pildil lastesõit «Noored roolis 2013».
Tartu jäärajavõistlus Anne kanalil. Pildil lastesõit «Noored roolis 2013». Foto: Kristjan Teedema

Sellel pühapäeval alustab Tartus Räniküla tehnopargis oma kolmandat hooaega noortele autospordihuvilistele mõeldud sari «Noored roolis 2015» Zebra Cup.

Kahel eelmisel hooajal on sarjas kaasa löönud üle saja noore võistleja, kellest paljud on jäänud autospordi juurde. Teine ja väga oluline aspekt sarja juures on noortele juba varajases eas liikluskultuuri õpetamine, leiab Eesti Autospordi Liit oma teates. Kahel hooajal on treeneritena ametis olnud autospordi tipud, nagu näiteks Karl Kruuda, Sander Pärn ja paljud teised.

Tänavune võistlussari koosneb kuuest etapist, millest esimene sõidetakse juba 25. jaanuaril Tartu külje all Räniküla tehnopargis. Ka tänavu kaasatakse autosportlastest sõiduinstruktoreid, kes annavad kõrvalistmelt noortele nõu. Lisaks on plaan tuua  noortele ja nende peredele ning pealtvaatajatele uudistamiseks erinevate autospordidistsipliinide võistlustehnikat.

Võistlusklasse on nagu varasemgi neli: 8-12aastased poisid ja tüdrukud ning 13-15aastased poisid ja tüdrukud. Eesti Autospordi Liidu võistlejalitsentsi pole noortel vaja lunastada.

Avaetapile registreerimine on avatud ja seda saab teha Eesti Autospordi Liidu lehel www.autosport.ee/zebra-cup-noored-roolis-2014-0

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles