Maarja külla jõudis vajalik jõulukink

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Väga rõõmsalt ja päikeseliselt tervitasid Põlvamaal Maarja külas elavad erivajadustega noored eile hommikul Juhani puukooli töötajaid, kes andsid seal üle tšeki 1779-eurose annetusega. See summa kogunes tänu inimestele, kes ostsid detsembris Juhani puukoolist jõulupuu – igalt müüdud kuuselt ja nulult läks euro Maarja külale. 

Vastutasuks meisterdasid Maarja küla elanikud jõuluehteid, mille said kõik annetajad oma kuuse külge. Juhani puukool on jõulupuid müües Maarja külale raha kogunud kolm aastat. «Tahame teid ka tulevikus aidata, metsast välja tuua ja inimestele näidata, et teete siin väga vajalikke asju,» ütles Juhani puukooli tootmisjuht Tea Juhani. Vajalikke ja toredaid asju valmistavad Maarja küla elanikud üheksas töökojas.

Eelmise aasta müügihitt oli tammepuust tehtud ülepannikookide labidas, loodetavasti hakkab varsti laineid lööma uudistoode, teksavaip. Kui Tea Juhani küsis, milleks on Maarja küla rõõmsal rahval raha kõige rohkem tarvis, tuligi saalist vastus, et tööelu edendamiseks. «Nii see on,» kinnitas Maarja küla juhataja Ly Mikheim.

Ta selgitas, et küla üheksa töökoda on seni tegutsenud projektide toel. Läinud aasta lõpus jäi küla aga loodetud toetusest ilma, nüüd on suur lootus saada töötubadega jätkamiseks raha sotsiaalministeeriumi korraldatud toetatud töö riigihankel. «Aga sel hankel pole me ainsad osalejad, » märkis Ly Mikheim.

Nii on ka jõulupuude müügist kogunenud annetusel kulutamiskoht teada – selle eest saab üks töökoda paar kuud edasi tegutseda. Kui ilmad soojaks lähevad, ootab Juhani puukool praegu üsna tubaseid noori jälle aiandisse appi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles