Elleri muusikakool saab juurde Luluu

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Þürii hinnangul on kõige enam koolihoone vajadusi arvestanud ideekavand «Luluu», mis pälvis esikoha ja on aluseks juurdeehituse projekti koostamisel.
Þürii hinnangul on kõige enam koolihoone vajadusi arvestanud ideekavand «Luluu», mis pälvis esikoha ja on aluseks juurdeehituse projekti koostamisel. Foto: AB Järve & Tuulik OÜ

Heino Elleri nimelise Tartu muusikakooli eilsel avaaktusel andis žürii üle preemiad parimate ideede eest, mis laekusid koolihoone juurdeehituse kohta.


Konkursi 27 tööst tunnistas žürii parimaks võistlustöö märgusõnaga «Luluu», selle oli koostanud arhitektuuribüroo AB Järve & Tuulik OÜ. Parim ideekavand võetakse aluseks ka muusikakooli juurdeehituse kavandamisel.

Kohe pärast võitja väljakuulutamist istus kooli juhtkond kavandi teinud arhitektidega nõupidamisele, et läbi rääkida muusikute erisoovid hoone ehituse kohta.

Muusikakooli direktrissi Kadri Leivategija sõnul on kiire tegutsemine tarvilik ka seetõttu, et kopa saaks maasse lüüa juba 2011. aasta juunis ning majja sisse kolida märtsis-aprillis 2012.

Elleri muusikakool kavandab juurdeehitust Lossi 11a, 15 ja 15a krundile, mis asub praeguse õppehoone hooviosas. Praegu hoovis olev ühekorruseline kuur lammutatakse, et uuele majale ruumi teha.

Et tegu on muusikakooliga, oli ideekonkursi tingimuseks ka arvestada akustiliste erivajadustega. Samuti on kooli soov rajada õppehoone Toomemäe-poolsele õuealale kõigil aastaaegadel kasutatav vabaõhuplats, mille lavaosa avaneb juurdeehitatava maja seest.

Kavandi koostajate selgituses seisab, et hoone planeerimisel on arvestatud sellegagi, et avarad klaasist aknad ning välislava lasevad mõnusatel helidel ikka ja jälle ka tänaval kõndijate kõrvu paitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles