Puhjas lund lükkav voliniku firma võtab kopsakat ootetasu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast tuiske leidsid mõned Puhja valla elanikud, et teid ei puhastata nii kiiresti kui varem. Eile olid aga näiteks vanal Viljandi maanteel Mõisanurme külas teed kenasti lahti lükatud ja ka jääkiht karestatud.
Pärast tuiske leidsid mõned Puhja valla elanikud, et teid ei puhastata nii kiiresti kui varem. Eile olid aga näiteks vanal Viljandi maanteel Mõisanurme külas teed kenasti lahti lükatud ja ka jääkiht karestatud. Foto: Kristjan Teedema

Sajab lund või mitte, 2000 eurot kuus ootetasu peab Puhja vald hiljuti sõlmitud lepingu järgi maksma talihooldajale aprilli lõpuni igal juhul. Suurem osa maakonna valdadest maksab teelükkajale üksnes tunnitasu.

Sügisel püüdis Puhja vald leida konkursiga uut firmat, kes võtaks üle omavalitsuse teede hooldamise. Ehkki kommunaalettevõtteid ja elujõulisi suurtalusid, kus vajalik tehnika olemas ja ka töö võiks konti mööda olla, piirkonnas leidub, ei tulnud valla konkursile ühtegi pakkumist.

Vallavanem Priit Pramann kinnitas, et rääkis seejärel olukorra kohalike ettevõtetega läbi ning lõpuks tuli kahelt firmalt ka pakkumus. Üks pakkuja oli Elva Kommunaal, kes hooldas teid möödunud talvel, ning teine vallavolikogu liikmele Armas-Henneke Räisile kuuluv Vekla OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles