Tartu Ülikool avab uksed üheksandikele

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone
Tartu Ülikooli peahoone Foto: Margus Ansu

Neljapäeval, 22. jaanuaril alates kella 12.30 ootab Tartu Ülikool kõiki üheksandate klasside õpilasi tutvuma ülikoolieluga. Ehkki võimalus ülikooli sisse astuda tekib selles eas noortel alles mitme aasta pärast, leiab õppeasutus, et nii saavad õpilased gümnaasiumiastmes teha juba teadlikke valikuid.

Põhikoolilõpetajate lahtiste uste päeval korraldavad tudengid ja õppejõud 24 töötuba, kus tutvustatakse ülikoolis õppimise võimalusi ja valdkondi.

Tartu Ülikooli turunduse peaspetsialisti Piret Normeti sõnul on gümnaasiumisse astujad ülikooli jaoks oluline sihtrühm, sest gümnaasiumis peavad noored juba suunatult mõtlema. «Näiteks sellele, kas nad teevad laia või kitsa matemaatika eksami, sest eksamivalik on tihedas seoses ülikooli astumisega.» Üheksandike lahtiste uste päevadega tahabki ülikool panna peatseid gümnasiste rohkem oma tulevikuvalikutele mõtlema.

Mullu veebruaris korraldas ülikool samasuguse ürituse üksnes Tartumaa õpilastele, see osutus menukaks ning siis otsustati võimalus avada kõigile huvilistele.

Lahtiste uste päev stardib Tartu Ülikooli aulas kell 12.30, mil avaloengu «Teel õigete valikuteni» peab keemiaüliõpilane Arnold Rein Tatunts. Kuna ülikoolis õppimine on midagi täiesti teistsugust võrreldes gümnaasiumi või põhikooliga, arutleb ta ettekandes, milline on üliõpilase elu.

Töötoad, mis peetakse ülikooli peahoones, tähetornis, Jakobi 2 ning Liivi 2 hoones, on jagatud kahte sessiooni. Neist esimene algab kell 13.15 ja teine kell 14.15. Seega saavad õpilased valida kaks töötuba, milles osaleda.

Töötubadest on avatud näiteks loodusteaduste, arvutiteaduste, sotsiaal- ja humanitaarteaduste ning sportlikud töötoad.

Programmiga saab tutvuda ja registreeruda Tartu Ülikooli veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles